Unge får deres eget Folkemøde

Undommens-Folkemoede-2016Ungdommens Folkemøde – UFM’16 – er en ny demokratifestival for unge om deltagelse og demokrati i september.

Op imod 20.000 unge samles for første gang den 8.-9. september 2016 i Søndermarken på Frederiksberg.

Og til forskel fra Folkemødet på Bornholm på god afstand af eksamensperioden. Med events, debatter, arrangementer, og workshops over to dage. På hovedscenen sætter centrale beslutningstagere, eksperter og unge spot på aktuelle emner.

UFM’16 skal skabe bedre vilkår for den demokratiske samtale mellem unge og politikere. Seks politiske partier har allerede givet tilsagn om at deltage.

40 organisationer vil danne rammen om samfundsmæssige diskussioner og give ordet til de unge, der ikke i forvejen er politisk aktive.

Workshops om samfundsudfordringer

Den primære målgruppe er de 15 – 30 årige. Et særligt workshopformat er udviklet og hvor unge kan komme med deres bud på løsningen af en samfundsudfordring.

Desuden kan de unges folkemøde indgå i undervisningen. Forleden blev afholdt en underviser-dag i festsalen på Frederiksberg Rådhus.

 

Vi vil gerne levendegøre demokratiet og give de unge en stemme i debatten, så demokratiet ikke bare er en valghandling hvert fjerde år, siger Olav Hesseldahl til Frederiksbergbladet, han er medstifter af Ungdomsbureauet, som har taget initiativ til Ungdommens Folkemøde.

 

Ungdommens Folkemøde har samarbejdspartnere og støtter som bl.a. Frederiksberg Kommune, EU-Kommissionen, Politiken og Roskilde Festivalen.

Deadline for at booke stadeplads på Folkemødet i Søndermarken er den 20. april, og UFM’16 holder informationsmøder i marts, se mere her.

 

Folkemøder breder sig til hele landet

I takt med succés’en for Folkemødet i Allinge på Bornholm, og som afholdes hvert år over fire dage i uge 24 i juni, popper folkemøder så småt op i hele Danmark og af forskellig karakter. Antallet af deltagere på Bornholm-folkemødet nåede sidste år i tæt nærhed til det maksimale, ifølge den bornholmske borgmester. Dette i forhold til hvad øens kapacitet kan klare, når det handler om fx. transport og logi. Tilgængeligheden og betegnelsen ‘Hele Danmarks Politikfestival’ er dermed udfordret, og andre kan tage den gode handske op.

Mere om Ungdommens Folkemøde – UFM’16

Stort folkemøde for unge får base i Søndermarken, i Frederiksbergbladet

Ungdommens Folkemøde – UFM’16 – på Facebook

Undervisningsmateriale – “Stadepladssafarier”

 


Deltag i fagligt forum om borgerinddragelse i praksis:

» Gratis, faglige og fysiske seminarer – se mere her: Bliv klædt på til bedre borgerinddragelse

» Online i Facebook-gruppen Borgerinddragelse og Demokratiudvikling

Et digitalt fagligt forum især for medarbejdere, ledere og politikere, der arbejder med borgerinddragelse i kommuner og i regioner, eller skal til det…
Følg lidt med i hvad der sker af konkrete borgerinddragelses-aktiviteter i DK til mulig faglig inspiration ved at dele viden og erfaringer – bidrag gerne selv med at poste info om aktiviteter, du kender til.

 

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *