Seminarer: Bliv klædt på til bedre borgerinddragelse

Gratis seminarer ”Borgerinddragelse i Praksis”

“Borgerinddragelse i praksis” er temaet for en række faglige seminarer for folk, der arbejder med borgerinddragelse i politikudvikling, fx i kommuner og i regioner. Hvordan inddrager man borgere tidligt i en proces, hvordan sikrer man politikernes råderum, hvilken betydning har medarbejdernes egen referenceramme, når man inddrager borgerne –
det er bare nogle af de spørgsmål som mere end 100 medarbejdere især fra kommuner har drøftet på en seminarrække i 2015 og som fortsætter i 2016, med nye emner hver gang, på forslag fra deltagerne selv. Og med stadig flere medlemmer af det faglige netværk, som er gratis at være med i.
spoergekort

“Borgerinddragelse i Praksis” – gratis seminarer

Deltag i faglige seminarer

Alle der arbejder med borgerinddragelse og som vil deltage aktivt i inspirerende vidensdeling og udvikling er velkomne. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Ønsker du at være med i det faglige netværk og dermed stå på seminar-mailinglisten ligesom knap 200 andre, især medarbejdere i kommuner, så send en email til arrangør af seminarer, Anne Funch Rohmann, freelancekonsulent. Adressen er anne@funchrohmann.dk og modtag automatisk invitation til kommende seminarer, 4-5 eftermiddagsseminarer årligt. Oplys venligst navn, stilling og organisation i emailen.
Kontakt også gerne for evt. yderligere information, kommentarer eller idéer til konkrete emner at tage op.
Tidligere seminarer har blandt andet handlet om:
• Byudvikling i Roskilde – ”Zebra-Byer” er et samskabende innovationsprojekt i Roskilde Kommune – ”vi gør det umulige muligt”, lyder det – og blev igangsat i 2013 med indtil nu tre boligområder i Roskilde. Se mere her: ”Zebra-byer byudvikler i Roskilde”

• Medborgerskabsudvalg med borgere og politikere i Aarhus Kommune afleverer sit arbejde til Byrådet,bl.a. forslag til en medborgerskabspolitik- se mere her: Medborgerskabspolitik i Aarhus

 

• Gentofte Kommune indfører en ny styreform i kommunen og ny politisk arbejdsform – se mere her:“Borgere rykker ind på rådhuset i Gentofte”

 

• Demokrati-eksperimentariet i Holbæk Kommune

Politikerne i byrådet i Holbæk Kommune har i de sidste to år i en lang række aktiviteter afprøvet og udviklet demokrati, innovation og dialog for at få ny viden og erfaringer. Se mere her:

Holbæk eksperimenterer med demokrati

 

Se mere om de faglige seminarer “Borgerinddragelse i Praksis” (BIP) her: Bliv klædt på til bedre borgerinddragelse

Fagligt forum om borgerinddragelse på Facebook

Og der er også et digitalt fagligt forum på Facebook om “Borgerinddragelse og demokratiudvikling” – alle er velkomne. Følg lidt med i konkrete borgerinddragelsesaktiviteter i Danmark – som mulig faglig inspiration, videns- og erfaringsudveksling.

 

Share Button
Print Friendly, PDF & Email