Seminar: Zebrabyer byudvikler i Roskilde

thumbnail_zebrabyerByudvikling i Roskilde – ”Zebra-Byer” er et samskabende innovationsprojekt i Roskilde Kommune – ”vi gør det umulige muligt”, lyder det – og blev igangsat i 2013 med indtil nu tre boligområder i Roskilde.

En Zebra-by er en særlig måde at samarbejde på i et lokalområde, hvor borgerne og kommunen og en række andre aktører i fællesskab udvikler lokalområdet – også særligt udsatte boligområder.

I projektet byudvikler Roskilde Kommune, nytænker boligformer og bofællesskaber i samarbejde med borgerne, boligselskaber, idrætsliv, frivillige, kulturforeninger, daginstitutioner, skoler, biblioteker, erhvervsliv m.fl.

Og på tværs af kommunens forvaltninger. Lokale idéer og ressourcer i området identificeres og understøttes, og vigtige elementer er borgeres aktive deltagelse og borgerdrevne aktiviteter.

Mål er bl.a. at styrke fællesskaber, medborgerskab, lokaldemokratiet, og at øge stemmeprocenten blandt borgerne ved folketingsvalg og kommunalvalg.

Zebraby-projektet er forankret i en politisk følgegruppe.

Og så hedder det ’Zebra’-by fordi zebraer slår kreds om de svage og mener at man kan mere i flok…Billede-brugerinvolvering-og-deltagelse

Seminar: Roskilde fortæller om byudvikling med Zebrabyer

Det næste spændende faglige seminar om ”Borgerinddragelse i Praksis” (BIP) er i 2016-kalenderen!

Seminaret handler denne gang om “Zebra-byer” i Roskilde, om borger- og aktørinddragelse og nye samarbejder i byudvikling og udvikling af lokalområder.

Roskilde Kommune hjælper Zebra-byer i gang og bistår med projektledelse og en følgegruppe af politikere fra byrådet.

Gundsømagle var kommunens første Zebra-by, senere Viby og aktuelt handler det om Zebra-bydelen Æblehaven og Rønnebærparken.

Tak til Roskilde Kommune, der er vært for seminaret og lægger lokaler til:

Torsdag den 11. februar 2016 kl. 13 – 16 i

”Byens Hus” – i byrådssalen i det gamle rådhus, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde
(ca. 10 minutters gang fra Roskilde Station)

Oplæg ved:

  • Charlotte Bach Laurents, projektleder, Roskilde Kommune, og
  • Pernille Fox, planlægger, Roskilde Kommune

 

Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding venligst senest onsdag den 3. februar – til arrangør, freelancekonsulent Anne Funch Rohmann, anne@funchrohmann.dk. Der er plads til 50 deltagere.

 

Om seminarer ”Borgerinddragelse i Praksis”

spoergekort

Seminar “Borgerinddragelse i Praksis”

“Borgerinddragelse i Praksis” er temaet for en række faglige seminarer for folk, der arbejder med borgerinddragelse i politikudvikling, fx i kommuner og i regioner. Hvordan inddrager man borgere tidligt i en proces, hvordan sikrer man politikernes råderum, hvilken betydning har medarbejdernes egen referenceramme, når man inddrager borgerne. Og hvilken viden og erfaring er der fra konkret borgerinddragelse rundt omkring i kommunerne – det er bare nogle af de ting, som mere end 100 medarbejdere især fra kommuner har drøftet på en seminarrække i 2015, og som fortsætter i 2016.

Alle der arbejder med borgerinddragelse og som vil deltage aktivt i vidensdeling og -udvikling er velkomne.

 

Deltag i faglige seminarer om “Borgerinddragelse i Praksis”

Send en email til Anne Funch Rohmann, freelancekonsulent og arrangør af BIP-seminarer – adressen er anne@funchrohmann.dk.
Oplys venligst navn, stilling og organisation – og om du ønsker at deltage på seminaret den 11. februar 2016 i Roskilde, eller ønsker at stå på mailinglisten med tip om kommende seminarer. Eller kontakt gerne for evt. yderligere info.

Deltagelse i seminarer er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Tidligere seminarer er fx:

Se mere om seminarerne “Borgerinddragelse i Praksis” her: Bliv bedre klædt på til borgerinddragelse

 

Deltag i nyt digitalt fagligt forum om borgerinddragelse

Nyt digitalt fagligt forum bl.a. for medarbejdere, ledere og politikere, der arbejder med borgerinddragelse i kommuner og i regioner, eller skal til det…

Følg lidt med i hvad der sker af konkrete borgerinddragelsesaktiviteter i DK til mulig faglig inspiration ved at dele viden og erfaringer – og bidrag gerne selv med at poste info om aktiviteter, du kender til. Se mere om Facebook-gruppen her

 

 

 

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *