Politikermøde om klima

logo_region sjaellandHvordan opfylder Region Sjælland klima-målene?

I 2020 skal mindst 30 procent af vores energiforbrug komme fra vedvarende energi som vind, sol og vand, der aldrig vil slippe op.

Vores udslip af drivhusgasser skal mindskes med en femtedel. Og vi skal bruge energien tre gange så effektivt – den billigste, reneste og mest klimavenlige energi er den, vi ikke bruger…På sigt skal vi være helt uafhængige af at bruge olie, kul og gas – de såkaldt fossile brændsler. Politikertopmoede 051_bFor at kunne sætte indhold på en klimastrategi valgte politikerne i regionsrådet i Region Sjælland at spørge borgerne til råds om den fremtidige klimaindsats i regionen som område – ialt 17 kommuner og 816.670 indbyggere.

kort-kommuner_region sjaelland

Det skete på Danmarks hidtil største borgertopmøde, når det gælder om at inddrage borgeres vurderinger og anbefalinger til at udforme fremtidens klimaindsats. 225 tilfældigt udvalgte og inviterede borgere fra hele regionens område, forsamlet i Haslev Hallerne i Faxe.

Borgernes vurderinger og anbefalinger er samlet i “Borgernes KlimaKatalog”

Resultaterne fra borgertopmødet satte den konkrete ramme for det politikermøde – “Politikerne tager ordet” – der kun tre uger efter fulgte op på borgernes arbejde. Politikerne i regionsrådet, fra de 17 kommuner – heriblandt flere borgmestre – og fra Folketinget samledes for at finde frem til hvad de synes der er vigtigt politisk at gøre noget ved for at styrke klimaindsatsen i regionen som område. Se programmet for politikermødet her.

På mødet arbejdede politikerne med forskellige opgaver, alle med konkret afsæt i borgernes vurderinger og anbefalinger.

Resultatet af politikermødet – Politikernes KlimaDokument – er udtryk for fælles politisk håndslag på det videre klimaarbejde i regionen. KlimaDokumentet blev formidlet til alle byrådsmedlemmer i regionens kommuner, til udvalg i Folketinget og til pressen. Og naturligvis til deltagerne på borgertopmødet som politikernes kvittering for borgernes indsats og bidrag.

Bagerst i Politikernes KlimaDokument er deltagerlisten fra mødet.

Se mere om Region Sjællands borgertopmøde om klima – borgerne har ordet!

Politikertopmoede 093_bPolitikertopmoede 119_bPolitikertopmoede 144_b

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *